Make your own free website on Tripod.com

www.Srebrenica1995.org & www.SrebrenicaNet.com

11. Juli 2007. godine

Home / Pocetna
.:. Spisak nestalih .:.
.:. 11. Juli 2005 .:.
.:. 11. Juli 2006 .:.
.:. 11. Juli 2007 .:.
.:. 11. Juli 2008 .:.
.:. 11. Juli 2009 .:.
.:. Video snimci .:.
.:. Srebrenica .:.
.:. Sta je Srebrenica? .:.
.:. Historija grada .:.
.:. Genocid .:.
.:. Masovne grobnice .:.
.:. Slike - Srebrenice .:.
.:. Slike - Potocari .:.
.:. PalTalk .:.
.:. Hadis .:.
.:. Kontakt .:.
.:. Knjiga gostiju .:.
.:. O nama .:.

...Dvanaesta(12.) godisnjica od genocida u Srebrenici

U Potočare dovezeno 465 tabuta / Hoće li srce Remze Ibrahimović moći izdržati bol za mužem i bratom
 
Utorak, 10 Juli 2007
 
Tabuti s posmrtnim ostacima Srebreničana kojima će dženaza biti klanjana sutra, 11. jula, jučer oko 14 sati dovezeni su iz Visokog u Potočare.

U trenutku kada su se vozila s tabutima pojavila pred Tvornicom akumulatora u Potočarima činilo se da se nekoliko stotina majki i drugih članova porodica, iako za svojim nestalim članovima tragaju punih 12 godina, upravo u tom trenutku suočilo sa strašnom istinom da su njihovi najmiliji mrtvi.

- Tek sada sam svjesna da mog Smajla nema. Evo sina, donio je njegov tabut iz kamiona. Šta da učinim, mogu samo plakati i gledati u ovaj tabut i ništa više. Sada mi je ponovo slika njegovog strijeljanja na Godinjskim Barama pred očima. U srijedu ću ukopati i brata, pa se pitam da li će mi srce moći izdržati - uplakana ispričala nam je Remza Ibrahimović, supruga Smajlova, kojeg su "Škorpioni" strijeljali na Godinjskim Barama.
Tabut s tijelom svog sina jučer je nakon 12 godina traganja dočekala i Zineta Mujić. Prisjetila se trenutka kada su joj sina u Potočarima pripadnici srpske policije odvojili iza žice i poslali u smrt. Među brojnima koji su jučer plakali nad tabutima svojih najmilijih bila je i Hanifa Đogaz iz Potočara, koja traga za tijelima još dvojice sinova.

Srebrenički imami

Tabute s tijelima jučer su s vozila kojima su dovezena iznosili sami Srebreničani. Svaki tabut na ruke su prvo dočekali srebrenički imami i muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović te Amor Mašović, predsjednik Komisije za traženje nestalih FBiH.
Svih 465 tabuta koji su jučer stigli u Potočare smješteni su u veliku halu Tvornice akumulatora, gdje će večeras biti izneseni u mezarje i pripremljeni za sutrašnju veliku dženazu.

 
OBAVJESTENJE:
U koliko neko posjeduje spisak pokopanih 11. jula 2007. godine u Potocarima,molimo da se javi na jednu od e-mail adresa za kontakt ili direktno na e-mail adresu webmastera Samir Salihovic-a samir@salihovic.net
Hvala!

Obrada: Samir Salihovic

11.Juli 1995. godine
dasenezaboravi.gif
Ubijeno preko 8.000 Bosanskih Muslimana

Ovaj site je powered By: * Webmaster & Designer * Bosanac Samir Salihovic
All Rights Reserved 2005-2009 SrebrenicaNet.com & Srebrenica1995.org